Антонио Бандерас: Ставам в 5 часа и си лягам в 21

Популярният актьор откри Седмицата на испанското кино в София

Антонио Бандерас откри Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в Софияднес и остави

Антонио Бандерас

Антонио Бандерас даде кратка пресконференция преди откриване на Седмицата на испанското кино

отпечатъци в Залата на славата на НДК. Там бе и срещата с любимия актьор на киноманите и медиите. Той пристигна за нея небрежно облечен с яке и дънкова риза, небръснат и видимо уморен. Малко по-късно испанецът поясни: „Ставам в 5 часа и лягам в 21 часа. Уморен съм, но това е моята работа. Работата на един трудещ се човек. Ще ми бъде много приятно да се върна в София без никакви работни ангажименти.“ Бандерас е в България от април. Тук той режисира сцени от филма си „Аутомата“.

„Изцяло съм потопен в работата по филма и искам да подчертая колко професионално се отнесоха всички в България към проекта. Те са професионалисти на първо ниво“, заяви с усмивка испанският актьор.

Антонио Бандерас използва случая и за да представи следващия си проект. Той ще е продукция за затрупаните в продължение на близо 70 дни чилийски миньори през 2010 г.  Снимките се очаква да започнат през октомври.

Актьорът потвърди, че ще има главна роля в биографичен филм за Пабло Пикасо, който ще бъде режисиран от другия гост на фестивала – Карлос Саура. Бандерас описа сънародника си като „рицар на киното“ и „достоен испанец“.

„Също като Пикасо аз съм от Малага. Роден съм на две пресечки от къщата, в която той е живял. Това няма да бъде типичен биографичен филм, тъй като ще се съсредоточи върху специален период от живота му – 33-те дни (през 1937), когато той рисува „Герника“. Това е време, когато страната ми е била потънала в братоубийствена война.“ Бандерас отбеляза, че продуцентът на проекта Елиас Катахаеда е починал преди три дни, но ще остане в история като изключително влиятелна фигура в испанското кино.

 

Leave a Comment