Фирма „ИМБО“ предлага АНТИФРОСТ за защита на растенията от пролетни слани

Телефон за контакт: 0889 519 721

Антифрост„ИМБО“ООД от Раковски предлага  уникален продукт за защитата на растенията от късни пролетни слани. От февруари ANTIFROST ще е на разположение във фирмата в Раковски, която е изключителен представител за дистрибутирането му в България.

„В  началото на миналата пролет научих за АНТИФРОСТ, доставиха ми го и през март третирах експериментално участък от нашата сливова градина. Уверих се с очите си, че продуктът наистина защитава цъфналите дръвчета от температури под нула градуса“, разказа Иван Романов, управител на „ИМБО“.

Иван Романов

Иван Романов

Дружеството за търговия с торове, продукти за растителна защита, семена и прикачен инвентар, както и строителни материали, е собственик и на 650 дка сливово насаждение. През 2017 г. Романов преживя огромни щети от пролетна слана, която рано сутринта на 21 април унищожи 99% от очакваната реколта.

„АНТИФРОСТ съдържа над 60 минерала, протеини и  ензими“, обясни управителят на „ИМБО“. След като се нанесе, продуктът действа в продължение на две седмици и може да намали точката на замръзване на растенията с до 5 градуса. Той се пръска като фина мъгла, концентрацията му е 0,5% на 100 литра.

Порите на листа на растенията абсорбират ензимите, протеините и минералите  в рамките на първите шест часа от прилагането. Ензимите и протеините се използват от растенията за различни цели. Те ги карат да произвеждат собствените си протеини и аминокиселини, които ще им дадат сила да издържат студените и мразовити условия. Тези протеини се използват от растенията и се превръщат в това, от което те се нуждаят, за да подобрят качеството, добива и храненето. ANTIFROST увеличава фотосинтезата, като това води до по-високо осмотичното налягане в корените. Резултатът е, че се увеличава приемът на вода и хранителни вещества от влагата във въздуха и почвата. Впоследствие растенията стават по-устойчиви на горещи и сухи условия.

Самият продукт е с кисело pH (1,9 +/- 0,2) и затова може да се смесва само с кисели продукти. Употребата му намалява pH на почвата. Изследвания във Великобритания са показали, че АНТИФРОСТ подобрява работата на микробиалните торове и действа благотворно и укрепващо на растенията, като дори увеличава добивите им.

растение защитаПродуктът е биологичен и напълно безопасен за природата.

АНТИФРОСТ може да се използва както при овощните градини и въобще трайните насаждения, така и при зеленчуци, цветя, парници и оранжерии, като при последните води до намаляване на разходите за отопление.

Стопаните, които ползват продукта, съкращават и част от разходите си за торене и  растителна защита.

Иван Романов посочи още, че продуктът въобще не е скъп особено на фона на възможните загуби, които земеделците могат да претърпят от пролетните мразове и слани.

Всичко за АНТИФРОСТ прочетете ТУК

Leave a Comment