„Юробанк“ уведоми КЗК, че иска да придобие „Банка Пиреос“

пари„Юробанк България“ уведоми Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ за намерението си придобие пряк самостоятелен контрол върху „Банка Пиреос България“. От КЗК съобщиха, че са образували преписка по уведомлението.

Търговските дейности на двете банки са предоставяне на услуги по банкиране на дребно, корпоративно банкиране и инвестиционно банкиране за местни и международни клиенти. Посочва се, че „Банка Пиреос“ е специализирана в корпоративно банкиране (банкиране на едро), банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия (МСП) и капиталови пазари.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната. Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на съобщението на КЗК от 16 януари.

Leave a Comment