До 14 февруари новите доставчици по училищните схеми трябва да обявят графиците си

деца от БелащицаДФЗ напомня на одобрените кандидати от проведения допълнителен прием в периода 17.12.2018 г. – 21.12.2018 г. по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ да валидират  до 14 февруари график за датите на доставка чрез създадената онлайн платформа. Списъците с одобрените заявители по двете схеми са публикувани на страницата на ДФЗ.

Когато доставчиците по схемата са двама, те трябва да изготвят и да представят съвместен график, в съответствие с броя на доставките на всеки от тях, съгласно издадените актове за одобрение.

Валидирането на съвместен график за доставка е задължение и на двамата одобрени доставчици. В случай, че това задължение не бъде изпълнено, ДФ „Земеделие“ ще пристъпи към оттегляне на одобрението, в съответствие с разпоредбите на чл. 15а, ал. 2 от наредбата.

При изготвяне на съвместния график от двама одобрени доставчици по схемите, следва да се спазва изискването за извършване на не повече от 10 доставки по схема общо и от двамата доставчици на месец, както и да не се припокриват дати на доставки за едно и също учебно заведение по една и съща схема от двамата. Продължават да важат изискванията за доставка на минимум 4 вида плод и поне 1 доставка на прясно мляко месечно за учебно заведение.

Leave a Comment