Класираха занаятчийските проекти по мярка 6.4.1.

Панаир на занаятите в Пловдив Архивна снимка на Агро Пловдив

Панаир на занаятите в Пловдив
Архивна снимка на Агро Пловдив

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от ПРСР 2014 – 2020 г. по Процедура чрез подбор № BG06RDNP001-6.002 – „Инвестиции, насочени към развитие на занаяти“ по подмярка 6.4.1.. След приключване на приема в „ИСУН 2020“ проектите бяха ранкирани от оценителна комисия за извършване на предварителна оценка. Резултатите от работата на комисията са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие.

Максимален брой точки – 49, е събрал проекта на Петко Сомлев „Устойчиво развитие и атракции на занаяти в Априлци“. Минималният е за стоматологични услуги с 0 точки, тъй като очевидно не е входиран по правилната процедура. 

Всеки кандидат по процедурата по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор. При извършване на предварителна оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените условия за кандидатстване и разяснения към тях на Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.

Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПРСР по реда на чл. 9в от Закона за подпомагане на земеделските производители в 14–дневен срок от публикуване на настоящите списъци.

По процедурата по подмярка 6.4.1 са кандидатствали общо 29 бенефициента, като бюджетът по приема е 3 000 000,00 евро.

Leave a Comment