Форумът InteliFresh отговаря на въпроса: Как да реализираме произведените плодове и зеленчуци?

Производителите ще научат на 22 февруари в Пловдив и защо Холандия е втора в света в търговията. Регистрирайте се за участие!

Второто издание на най-големия форум в България за реализацията на реколтата от плодове и зеленчуци – InteliFresh 2019 в Пловдив, ще отговори на най-важния въпрос на производителите, които знаят как да отгледат качествена продукция. Събитието ще се проведе в х-л „Санкт Петербург“ в града на тепетата на 22 февруари. Началото е в 9:45 часа.

Програмата на InteliFresh е богата с полезни срещи както с успели производители, така и с търговски представители у нас и в чужбина, а също и със сертифицираща организация. Ще бъде споделен и холандският опит в маркетинга (виж програмата и формата за регистрация ТУК). Регистрацията е до 20 февруари.

Дориана Миленкова и Николай Вълканов

Дориана Миленкова и Николай Вълканов

„Този форум ще бъде надграден в три основни посоки: първата е засилване на сътрудничеството с всички големи търговски вериги, които са представени в страната, а те ще участват и в дискусионен формат. На него ще заявят какво ще търсят през годината, как може по-лесно да се управляват доставките, ще споделят погледа си върху тенденциите и търговията, за да ориентират производителите за по-добро снабдяване на пазара. Това каза Николай Вълканов, управител на „ИнтелиАгро“, в предаването „Бизнес старт“ на телевизия Bloomberg.

„Втората посока е търговията най-вече с органична продукция. На форума ще участва представител на една от най-големите и търгуващи с органична продукция в цял свят фирми. Това ще даде възможност на нашите биологични производители да намерят своя външен пазар. А третата посока е технологичната, българското селско стопанство е свързано както с недостиг на работна ръка, така и с ниското ниво на инвестиции, а това ще се опитаме да преодолеем с решения, които да помогнат на земеделските производители“, посочи още Вълканов.

Холандският опит ще е ключов акцент на форума. Холандците са майстори в маркетинга на пресни плодове и зеленчуци, а страната е на второ място в света по търговия с подобна продукция, обясни Дориана Миленкова, съветник по земеделието, околната среда и храните в посолството на Нидерландия у нас.

„Една от причините за успеха на холандския сектор е изумителната му организация и интегрираност, връзката на производител и краен потребител е много добре изградена и много активно работеща, маржините са много малки, стоките пътуват с огромна скорост. В основата на системата са организациите на производители, които са започнали като кооперативи, но в момента са големи международни компании, собственост на производителите, но в същото време работещи по най-модерен начин“, разказа пред Bloomberg Миленкова.

Leave a Comment