До 18 март производители и преработватели на черупкови видове могат да кандидатстват за обучение в САЩ

Фондация „Америка за България“ ще изпрати 8 човека

орехиИ през 2019 г. Фондация „Америка за България“ ще изпрати български фермери и преработватели на краткосрочно обучение в САЩ по програмата „Лидери в земеделието“. Тази година темата на обучението е „Модерни технологии за производство, преработка и маркетинг на черупкови плодове“. 

Участниците в обучението ще се срещат със специалисти в конкретната област, ще посетят земеделски бизнеси и предприятия, университети, професионални организации и структури и ще се запознаят с различни маркетингови стратегии и подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция. Кандидатите могат да бъдат фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори, работещи в сферата на производството или преработката на черупкови плодове (орехи, бадеми, лешници). Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на високите очаквания на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с доказан опит в сферата на земеделието.

 

Ще бъдат избрани общо 8 участници, за които Фондация „Америка за България“ ще покрие основната част от разходите – организация и провеждане на обучението, настаняване и пребиваване в САЩ. Участниците ще трябва сами да финансират останалата част от тях в размер на 2 000 щатски долара.

Владеенето на английски език е предимство, тъй като се изисква за успешното попълване и подаване на кандидатурата. По време на престоя в САЩ ще има осигурен превод. Кандидатите попълват и подписват Формуляр за кандидатстване на английски език и го подават в срок до 18 март 2019 година през онлайн платформа, която се отваря при натискане на бутона „Кандидатствай“ на заглавната страница на област „Благоприятна бизнес среда“ на уебсайта на Фондация „Америка за България“ (www.us4bg.org).

Преди подаване на кандидатурата, всеки кандидат следва да се запознае с Политиката за защита на личните данни на Програмата, с което се гарантира правото му на информираност. След успешно изпращане на кандидатурата се получава потвърждение на посочения от кандидата и-мейл адрес. В случай, че липсва потвърждение, от Фондацията съветват кандидата да се свърже с екипа на „Америка за България“ на посочените координати за контакт.

До 20 дни след изтичане на срока за кандидатстване представители на Фондация „Америка за България“ ще се свържат по и-мейл или телефон с кандидатите за насрочване на индивидуално интервю с български и международни експерти с опит в сферата на земеделието.

„Лидери в земеделието“ 2019 е програма, създадена и финансирана от Фондация „Америка за България”, и администрирана от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&М, САЩ („Института“) в подкрепа на прогресивните български производители и преработватели с потенциал да се превърнат в лидери в агросектора и да работят за развитието на модерно и конкурентно земеделие в България.

 

Leave a Comment