Професионалисти в пчеларството споделят опит в Пловдив

Пловдивското сдружение на пчеларите „Акация 1899“ е изготвило динамична програма за следващите 30 дни. 

Георги Лисичков, пчеларОт 17:30 часа на 20 февруари, сряда, в залата на сдружението на ул. „Весела“31 в Пловдив най-големият производител на пчелни майки – Илия Павлов, ще изнесе лекция, озаглавена „За пчелите и пчеларството, от друг ъгъл“. 

От „Акация 1899“ информират, че темата за биологичното пчеларство ще е акцент в конференцията, организирана от Висшето училище по агробизнес и растеж на регионите, в дните на изложбата „Агра“ в Международния пловдивски панаир. Конференцията е на 21 февруари, четвъртък от 9:30 до 13:30 часа.  За състоянието и подпомагането на биологичното пчеларство ще говорят представители на земеделското министерство от 10:20 до 11:10 часа. Димо Димов от Фондация „Златен мед“  ще има лекция на тема „Равнопоставеност на производителите, любителско и професионално биопчеларство, частни стандарти, организиране, лобиране, промоционална политика“ от 12:10 часа.

На 23 февруари, събота, от 10:30 часа в залата на сдружение „Акация 1899“ д-р Иван Кючуков ще говори пред колегите си на тема „Хибридна система на пчеларстване и актуалния, съвременен здравен статус на пчелните семейства, базиран на биологична, здравна и нормативно провокирана проблематика“. Лекцията на д-р Кючуков е част от серията срещи, които сдружението организира всяка зима под рубриката „Споделени практики със …“

На 2 март, събота, от 10 часа започва годишното отчетно-изборно събрание на „Акация 1899“.

От 11:00 до 16:00 часа на 7 март в залата на сдружението ще има семинар на тема „Пролетно развитие на пчелните семейства в различни системи кошери“. Лектор ще е доц. Пламен Христов. Ако времето позволява, ще бъдат посетени и пчелини. Семинарът се провежда съвместно с Областната служба „Съвети в земеделието“ в Пловдив.

От 8-ми до 17 март членове на сдружението ще участват в традиционния пролетен базар на мед и пчелни продукти, който ще бъде ситуиран пред търговски център „Халите“ в Пловдив.

Leave a Comment