Биологичното земеделие е акцентът в деловата програма на Агра 2019 днес и утре

Агра 2019, първи ден. Млада посетителка си почива от дългото обикаляне. Ако отидете на Агра, Винария и Фудтех  в Пловдив бъдете готови да изминете поне 5 км.

Агра 2019, първи ден. Млада посетителка си почива от дългото обикаляне. Ако отидете на Агра, Винария и Фудтех в Пловдив бъдете готови да изминете поне 5 км.

Днес от 9:30 ч в зала България, Конгресен център на Международния панаир в Пловдив Висшето училище за агробизнес и развитие на регионите (ВУАБРР) ще проведе юбилейна международна конференция на тема „био“. Тя е в рамките на деловата програма на Агра 2019.

И утре биологичното земеделие ще е акцент на деня в международна конференция, организирана от фондацията за биоземеделие „Биоселена“, Министерството на земеделието, храните и горите и Българска Асоциация Биопродукти. Конференцията ще се проведе на 22 февруари 2019, петък, в Международния панаир в Пловдив (Зала „България“) от 9,30 до 17,30 часа.

Дискусиите са организирани в два панела: „Предизвикателството пестицидни отпадъци и „Науката в помощ на производителите“.

Сред участниците са представители на Министерството на земеделието, храните и горите, научните среди, производители и сертифициращи организации, както и експерти от Германия и Италия.

Специално внимание ще бъде отделено на три международни проекта, от които биофермерите могат да почерпят знания и опит: CORE Organic DOMINO, както и LIVESEED и RELACSпо които работи и Фондация БИОСЕЛЕНА.

Leave a Comment