Пловдивският кмет най-амбициозен – местните данъци на max

Пловдивската община е лидер в страната във вдигане на местните данъци и такса битови отпадъци. Средно с 200 лева повече ще платят гражданите заради увеличението на имотния данък с 20 на сто, на такса смет с почти 25% и на данък МПС с 15 до 40 процента. Според проучване на „Стандарт“ почти половин България е с увеличени от догодина местни данъци. Сред „сурваканите“ са жителите на Каварна, Балчик, Плевен, Ямбол и други.

Пловдивският кмет Иван Тотев очаква 6.5 млн. лв. повече приходи заради вдигнатите налози. Предполага се, че половината от сумата ще дойде от данъка върху автомобилите. Но освен от гласуваното вече повишение на налозите, община Пловдив ще получи по-високи постъпления и от „синята зона“. Нейните граници бяха разширени и в началото на ноември платените паркоместа в центъра станаха 1300. От общината „обещаха“ да продължат да вкарват в платената зона нови и нови улици. Наемите за общинските имоти също се увеличиха чрез промяна на зонирането. Цената на квадратен метър на Главната улица „Княз Александър Първи Батемберг“ се прехвърли и върху отсечки в широката периферия на центъра. Така увеличението на наемите при най-малките обекти стана почти двойно.

 

1 Comment

  1. марияана каза:

    Как не го е срам този наш кмет и откъде накъде увеличава данъците във време на криза?Къде ще отидът тези 6,5 милиона ми е мн интересно кой джоб ще се напълни естественно, че не е на обикновенният данъкоплатец.Кожодер,вместо да помага на хората той се чуди как да ни вземе и последната риза от гърбът,аман от алчни бюрократи, да си заминава ВЕДНАГА!!!!

Leave a Comment