Срещата на земеделските камари от 5 държави + НАЗ завърши с обща позиция за ОСП 2021-2027 г.

index4 (2)Петата среща на земеделските камари от регион „Три морета“, чиито домакин бе Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) завърши с общо изявление относно бъдещата Обща селскостопанска политика (ОСП).

Документът бе подписан от представители на земеделски организации от България, Литва, Полша, Словакия, Чехия и Унгария, съобщиха на сайта си от НАЗ.

В него се резюмира обединената позиция на всички тях относно въпросите, касаещи Многогодишната финансова рамка на ЕС, както и бъдещето на ОСП 2021-2027 г.

„Призоваваме определянето на тавана на директните плащания да бъде оставен като възможност за избор на държавите членки“, каза  по време на пресконференцията след подписването председателят на НАЗ Костадин Костадинов. 

В рамките на дискусията всяка организация представи своята позиция за бъдещето на Общата селскостопанска политика в навечерието на изборите за Европейски парламент през м. май 2019 г.

Гост в първия ден на Форума беше министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Участие взеха и партньорски организации от сектор земеделие.

Leave a Comment