НАП пак опитва да продаде към 50 декара земеделска земя в Хисаря

Untitled1Националната агенция по приходите (НАП) е обявила за публична продан 18 земеделски имота в землищата на Хисар и с. Черничево. Търгът ще се проведе на 18 март. 

Повечето земеделски имоти са с площ от около един декар до 9 дка и единична цена под 1000 лв/дка, тъй като земята е 10 категория и неполивна. Интерес представляват два от парцелите в Черничево, тъй като са 4-та категория и с площ от 3,4 и 4,6 дка. Тяхната начална цена съответно е най-висока – 16 хил. и 22 хил. лв. В търга на НАП са обявени общо почти 50 дка на сумарна цена от около 60 хил. лв. 

UntitledПарцелите са собственост на „Хисар Спа Ризорт“ООД. Местните хора си спомнят, че преди години фирмата е изкупувала парцели от наследници, вероятно с инвестиционна цел. Дружеството на няколко пъти е променяло структурата на съсобствениците и в момента с най-голям дял е израелската „Би Джей Си холдингс“. 

НАП продава земите за трети път. Длъжник към държавата е „Медико-техническа лаборатория Алфа БГ“ЕООД. Дружеството е дребен съдружник в „Хисар Спа Ризорт“.

 

Leave a Comment