11% от проектите по преработвателната мярка 4.2 отпаднаха

Кандидатите могат да подадат възражение в едноседмичен срок. 175 продължават 

биологично земеделиеКъм 11% от проектите по подмярка 4.2 за преработка на селскостопански стоки отпаднаха от класирането, според съобщение на ДФ „Земеделие – Разплащателна агенция. Това са общо 22 проекта, от които 9 са за изграждане на предприятия за консервиране на плодове и зеленчуци, 5 за орехи и други черупкови, 4 за мандри, 2 за кланици, 2 за дестилерии на етерично маслени. (Общият брой е по-голям, тъй като някои проекти са с комбинирани дейности – б.р.) 

ДФЗ – РА ще изпрати предложенията за отказ на кандидатите и чрез ИСУН. В едноседмичен срок след получаването им, кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА. След приключване на процедурата по обжалване, допустимите кандидати ще бъдат поканени за подписване на договори.

Фондът е приключил оценката за административно съответствие и допустимост на 175 проекта, подадени от бенефициерите. Инвестиционните предложения са обявени чрез ИСУН. Процедурата, по която е извършена оценката, е за „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. По процедурата се подпомагат проекти, които водят до подобряване на цялостната дейност на предприятията.

Leave a Comment