Набират се членове на Координационния комитет на Националната селска мрежа

селски дворЗемеделското министерство отправи покана към организации и юридически лица за участие в Координационния комитет на Националната селска мрежа (НСМ), който ще е с двегодишен мандат. Комитетът ще взима стратегически решения по дейностите, изпълнявани от НСМ, с одобрението на Комитета по наблюдение на ПРСР (2014-2020 г.).

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат заявление в МЗХГ до 10 дни от датата на публикуване на съобщението, която е 19 март.

Координационният комитет ще се състои от максимум 15 члена. Сред тях ще са представители на доброволен и двугодишен ротационен принцип на всички основни групи заинтересовани страни на мрежата, представители на  МЗХГ и структурите му. Той ще се председателства от Ръководителя на УО на ПРСР 2014-2020 г. Участието от страна на МЗХГ е най-малко от двама представители, като един от тях е представител на Селскостопанска академия. Една трета от останалите членове се заема от представители, участващи в дейности и групи за Европейското Партньорство за иновации (ЕПИ).

Лицата, в състава на Координационния Комитет трябва да са поне от 3 години действащи в областта на земеделието и хранително-вкусовата промишленост, да имат експертен опит в една или повече от приоритетните области на ПРСР, да имат опит в разработването, и оценяването на стратегии, програми или политики в сферата на ПРСР или други програми, съфинансирани от ЕС, а също така и да са членове на Националната селска мрежа. 

Leave a Comment