Кооперация „Единство“ в с. Костиево прави демонстрационна база за сътрудничество с Китай

Васил Гелев

Васил Гелев

Подписването на меморандум за сътрудничество между ЦНСССКЦИЕ (Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа) и Земеделска кооперация „Единство“, с. Костиево, Пловдивска област, ще се състои на 27 март (сряда) от 10, 30 часа на бул. „Васил Левски“ – 106 в София. Центърът и Кооперацията ще работят за развитието на „Демонстрационна зона на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ“ – проект на ЦНСССКЦИЕ, подкрепен от правителствените ръководители на България и Китай, съобщиха от ЦНСССКЦИЕ.

Припомняме, че в миналата година в с. Костиево бяха заложени опити за отглеждане на китайски сортове ориз.

Прочети още: Аграрният университет ще експериментира с китайски ориз с добив 16 т/ха

След церемонията изпълнителният директор Васил Гелев ще информира за 
подписаното на 20 март т.г. в Ханджоу, район Сяошан, Китай Тристранно споразумение между ЦНСССКЦИЕ, Българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти и „Джъдзян Янтйен за земеделие, наука и технологии Ко.“. Гелев ще даде и практически насоки за електронната търговия с Китай след приемането на нови регулации в КНР.

От 14 ч същия ден в БТПП, ул. Искър № 9, зала А, ще се състои среща с представители на страните от инициативата 16+1, на браншови организации в областта на селското стопанство и на фирми. Темата е „Нови регулации на китайския пазар в областта на селското стопанство. Електронна търговия във формат 16+1“.

Leave a Comment