Румен Порожанов ще открие „Природа, Лов, Риболов“ утре в Пловдив

Природа, Лов, РиболовУтре, 27 март, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще открие Международната изложба „Природа, лов, риболов“. Събитието ще се състои от 13:00 ч. в Пловдив, палата 3 на панаирния град.

Новост в тазгодишното издание е луксозното облекло от вълна и кожа на северен елен, допълващо експозициите от дрехи, обувки, принадлежности, аксесоари за лов, риболов и активности сред природата. Сред тях са и последни модели лодки.

В първия ден на ловно-риболовната изложба ще има кръгла маса на тема: „Африканска чума по свинете и предизвикателствата пред стопанисващите дивеча“ от 09.00 до 11.30 ч., зала „Пресклуб“. Комисията за оценка на ловни трофеи ще заседава от 15 до 16 ч.

Програмата на изложбата включва демонстрации с коне тежковози за теглене на трупи, експозиция от ловни трофеи и старинни пушки, представяне на ловни кучета и соколи, обучение по стрелба, демонстрации на  примамки за  дивеч, надпревара  по риболов за деца, игри и презентации за ученици, които ще се запознаят с животните и природните паркове у нас, и други прояви.

На 27 март започва и Специализираната изложба „Цветна пролет“. Наред с богатото разнообразие от декоративна растителност, овошки, препарати, саксии, ще има и арт предмети за великденска украса.

Leave a Comment