АУ открива утре нов учебен център за 3,5 млн. лв.

Аграрен университетНов учебен център в Аграрния университет ще бъде открит утре, 12 април. Участие в събитието ще вземе министърът на образованието и науката Красимир 
Вълчев и други видни гости.  

Учебният център е изпълнен по проект по оперативна програма „Региони в растеж“. Преди 3 г. ректорът проф. Христина Янчева бе посочила пред Агро Пловдив, че стойността на инвестицията е 3,5 млн. лв.

Учебният център ще служи за практическо обучение на студентите от професионални направления Растениевъдство и Растителна защита в  университета.

Сградата е разположена в непосредствена близост до опитното поле и е върху площ от 1 238 кв. м. В нея има модерно оборудвани и обзаведени специализирани кабинети за практическо обучение, хранилища, подготвителни помещения, кабинет на преподавателите, административни и сервизни помещения, лекционни зали, интерактивни зали за учебни презентации и семинари, за предприемачество и иновации в растениевъдството и агробизнеса и за приложение на информационните технологии в растителната защита. 

Сградата е енергийно ефективна, с фотоволтаични панели, разположени на покрива й, които ще осигурят топла вода за битови нужди. 

Изграждането и оборудването са отнели 30 месеца.

Leave a Comment