25 проекта за занаяти по мярка 6.4.1. класирани, 4 отпаднали

Есенен панаир на занаятите в Пловдив25 проекта, подадени по подмярка 6.4.1. „Инвестиции, насочени към развитие на занаяти“ по ПРСР, са оценени и класирани в предварителен ранкинг, съобщиха от ДФ „Земеделие“. Четири проекта са оценени с под 10 точки и съответно няма да бъдат разпределени за следващ етап. Резултатите са публикувани на страницата на ДФ „Земеделие“. 

Всеки кандидат по подмярка 6.4.1 може да провери заявените и присъдените от Разплащателна агенция и от Управляващия орган на ПРСР точки. При предварителната оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените насоки за кандидатстване на Министерство на земеделието, храните и горите, както и взетите решения от комисията за разглеждане на възражения, назначена на основание чл. 9в, ал. 5 от ЗПЗП.

Проектните предложения, оценени с не по – малко от 10 точки по критериите за подбор, представляващи 96,13 % от бюджета (определен със Заповед № РД 09-829 от 04.09.2018г.) ще бъдат разпределени за следващ етап от обработка. Те подлежат на оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, както и на техническа и на финансова оценка.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по тази процедура през ИСУН по подмярка 6.4.1 е 3 000 000 евро. Минималният размер на общите допустими разходи за един проект е левовата равностойност на 10 000 евро, а максималният размер е левовата равностойност на 600 000 евро. 

 

Leave a Comment