Ще има 4-ти зам.-министър – само за плодове, Порожанов пита браншовиците кой да е

ябълкова градина на Цветелина Бориславова

Ще има 4-ти заместник-министър в Министерството на земеделието, храните и горите. Негов ресор ще са плодовете и зеленчуците – конвенционални и био. Това са поискали на среща днес с Румен Порожанов представители на протестиращите браншови организации, които се събраха в 13 часа пред сградата на МЗХГ. В 14 часа част от лидерите на асоциациациите влязоха в министерството, за да участват в Консултативния съвет, но всъщност проведоха среща по същество с министъра. Запознати казаха, че въобще не е бил повдигнат въпроса за оставката на министъра.

Именно браншовите рганизации са поискали свой заместник-министър, а Румен Порожанов ги е попитал директно: „Кажете кой да е!“ Въпросът е сварил неподготвен ръководителите на протеста и след разговора с министъра те са седнали, за да направят избора си. Премиерът Бойко Борисов е разрешил назначаването на четвърти зам.-министър в МЗХГ, е съобщил Румен Порожанов на срещата.

Порожанов е обещал да има по-активни срещи на новия зам.-министър с организациите от сектор Плодове и зеленчуци. Именно новото лице в ръководството трябва да организира създаването на национална стратегия за сектора. Било е съобщено още, че помощта срещу неприятеля по доматите – молеца Тута абсолюта, ще бъде възстановена след като миналата година тя бе спряна.

 

Leave a Comment