Зам.-директор на ДФЗ уволнен заради къща за гости

Министър Порожанов поиска оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“  Иванка Багдатова-Мизова, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ. 

Оставката е поискана по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Причината е информация, че телефонът й е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Предстои да бъде извършена проверка. 

Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде приета.

Зам.-директорът е в ръководството на фонда от 29 август 2014 г., когато назначена на този пост, но тогава с ресори „Селскостопански пазарни механизми“, Оперативна програма „Рибарство и аквакултури“- 2007-2013 и програма САПАРД, пише във визитката на Багдатова в сайта на ДФ „Земеделие“.

На заседание на 27 ноември 2014 г. е освободена от поста заместник изпълнителен директор и поема поста директор на дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане“. 

На 10 март 2017 г. УС на ДФЗ взема решение Иванка Багдатова-Мизова да отговаря за ресорите „Селскостопански пазарни механизми“, „Технически инспекторат“ и „Държавни помощи”. На заседание на УС на ДФЗ от 15 юни 2017 г. са определени нови ресори на отговорност:, „Селскостопански пазарни механизми“, „Краткосрочни схеми за подпомагане“, „Инвестиционни схеми за подпомагане” и  Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

В посочения сайт обявата за къщата за гости Тара вече не може да бъде открита. 

Къщата има собствен сайт, който изглежда така:

къща за гости Тара

Leave a Comment