Да не коментираме как ром е убит от фермер преди да знаем всичко (допълнена)

коситба на люцерна„По-добре да не коментираме как ром е убит от фермер преди да знаем всичко по случая.“ Така Пенко Налбантов от с. Поройна, Първомайско, който е председател от доста години на животновъдното сдружение „Тракия милк“, се отзова на въпроса за убийството в с. Болярино, община Раковски. 

По данни на полицията в Пловдив в събота срещу неделя, 12 май, кипърският животновъд Димитакис Пирилис (60 г.) неизвестно как разбрал, че някой коси през нощта люцерна от негов имот, който се намирал на 500 метра от кравефермата. Пирилис веднага отпрашил с джипа си към мястото и както шофирал подгонил крадците. Ударил единия от тях с автомобила, а после, според Трафик нюз, минал два пъти през него и така го убил. Мъжът бил на 31 години. Пирилис от 15 години е животновъд у нас. 

Пенко Налбантов

Пенко Налбантов

„Циганските престъпления вече стават нагли. Този фермер може би плаща наем за земята, на която гледа люцерната. Разчита да храни животните си с нея. Идват някакви крадци и започват да косят наготово. Всеки би се ядосал“, продължи Пенко Налбантов. Тъй като все още не е оповестено какво точно се е случило през нощта, напълно възможно е, според него, да става въпрос за самоотбрана. 

Ако убийството не е в резултат на самоотбрана, то тогава наистина е крайно да убиваш някого заради ожъната люцерна, изрази мнението на мнозина Налбантов. 

Кметицата на с. Болярино Милиева заяви пред БНТ, че мирът в селото се пази от  жандармерия. Там ромите живеят в десетина къщи и никога не е имало размирици между тях и другите жители. 

По-късно днес Окръжна прокуратура-Пловдив съобщи, Димитакис Пирилис е задържан за 72 часа в ареста. Той е привлечен като обвиняем, че умишлено е причинил смъртта на 30-годишния П.Г. като е нарушил правилата за движение при управление на товарен автомобил „Форд Рейнджър“, което е престъпление по чл. 342 ал. 3 буква „В“ във вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Leave a Comment