Съдиите оставиха фермера Димитракис Пирилис в ареста

Темида, съдОкръжният съд в Пловдив взе решение да остави в ареста фермерът от Кипър Димитракис Пирилис. Съдът счете, че при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност от извършване на престъпление.

Кипърският животновъд, който уби с джипа си през нощта срещу 12 май единия от трима роми, влезли във фермата му в с. Болярово, община Раковски заяви в залата, че през 17-те години откак си занимава с животновъдство и земеделие у нас, са му откраднати близо 200 крави. Той каза, че в отговор на подавани жалби към полицията е получавал най-често отговора: „Пий една студена вода“. 

Към момента са налице данни, че обвиняемият е нарушил правилата за движение и умишлено е умъртвил П. Г. От автотехническата експертиза и фотосите на местопрестъплението става ясно, че ударът между товарния автомобил и пострадалия е настъпил в предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е пострадал свидетел.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 23-и май 2019 г. от 10.00 часа.

Другите двама роми, участвали в нахлуването във фермата в село Болярино, също остават в ареста, съобщи БНР.

Leave a Comment