Пловдивската „Белла“ придоби унгарски производител на храни за 12 млн. лв.

храниПловдивската компания за производство на храни „Белла“ придоби унгарския производител и доставчик за пазарите от ЕС и мултинационалните вериги Marathon Foods. Стойността на сделката е 12 млн. лв., съобщиха от дружеството. С инвестицията българската компания си осигурява активно присъствие в доставката на хранителни продукти на пазарите в Западна Европа.  

Чрез сделката за Marathon Foods „Белла“ става партньор и на McDonald’s, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O’Cool, Tesco, Iceland, Spar, Auchan. 

Емблематичното за „Белла“ портфолио от тестени продукти се обогатява с нови видове и вкусове – ролца с различни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), тестени хапки, сиренки, хот-дог, грил продукти, гироси, щрудели, канелени рола и мексикански ролца. 

Marathon Foods Ltd е създадена през 1992 г. в Унгария. Компанията е регулярен доставчик за мултинационалните търговски вериги и е с развито портфолио от храни по традиционни за Унгария рецепти, както и специално създадени за локални пазари по света. 

Leave a Comment