Аукцион на елитни животни ще има на „Фермер Експо Раковски 2019“

Архивна снимка на Агро Пловдив от "Фермер Експо Раковски 2018"

Архивна снимка на Агро Пловдив от „Фермер Експо Раковски 2018“

С нов акцент ще бъде тази година животновъдното изложение „Фермер Експо Раковски“. Организаторите от „Фермерско мляко“ обещават в дните на панаира, който ще е на 13 и 14 септември, да се проведе аукцион на елитни животни. Българските стопани вече имат сериозни селекционни постижения и могат да покажат родословие и резултати от дългогодишните си усилия в подобряване на стадата.  

Изложението по животновъдство и фермерски храни „Фермер Експо Раковски 2019“ ще се проведе за трети път на пазара за живи животни в квартал Секирово, гр. Раковски. Съорганизатори са община Раковски и земеделското министерство. 

Първото и единствено изложение по животновъдство и фермерски храни, реализирано от призната организация на производители – Фермерско мляко, представя успехите в селекцията на продуктивни породи животни в България и богатия вкус на фермерските храни. В допълнение се демонстрира самобитната красота на фолклора от област Пловдив, както и реализират демонстрации по приготвяне на традиционни храни – пиде, катми, прясно сирене, лютеница и др.

Leave a Comment