Младежи сгащили Сидеров през нощта и го емнали: „Извини се, бе!“

Оттук нататък ще отговаряте на много въпроси, казала групата на лидера на „Атака“
Сидеров разпитван от младежи

Сидеров един час давал обяснения пред недоволните младежи
Снимка на Дневник.БГ

Група младежи от протестите в София провели в 1 часа след полунощ ожесточено, откровено и спонтанно събеседване с Волен Сидеров. Те случайно го фиксирали в ресторант „Марая“, като пресичали градинката пред „Кристал“, разказва Дневник.БГ, чиито репортер се оказал на мястото на срещата.

Едно от момчетата тутакси се отклонило, отишло при Сидеров и извикало: „Извини се, бе!“ Така лидерът на „Атака“ се оказал обкръжен от младежите, които започнали да му повтарят хорово „Извини се, бе!“. Сидеров се оказал в ситуацията, в която беше репортерът на телевизия Скат – Тео, на 21 май. Тогава той бе заобиколен от атакисти, водени от Волен Сидеров, които не спираха да му крещят „Извини се, бе!“ и „Извини се на българския народ!“. Причината – собственикът на тв Скат Валери Симеонов заяви след изборите, че само лумпени могат да повярват на обещанията на „Атака“ за 1000 лева минимална работна заплата.

Тази нощ Сидеров много се ядосал, станал от масата и започнал да бута момчето. То било с двайсетина приятели. Веднага дошли трима полицаи.

„Събеседването“ продължило около час, като през това време периодично някой се обръщал към лидера на „Атака“ с призива – „Извини се, бе!“ Сидеров отговарял на въпросите, първият от които, естествено бил, защо е осигурил кворума при избора на правителството. Политикът обяснил, че е трябвало да даде шанс на страната за съставяне на кабинет. Относно Пеевски, той обещал да гласува „за“ отменяне на назначението му. Сидеров казал, че е влязъл в политиката, защото си дал сметка, че много хора подкрепят идеите му. „Защо не си останахте журналист, защо всеки в тази страна иска да бъде политик“, ядосвали се младежите, които впрочем говорили на „вие“ на Сидеров, той им отговарял на „ти“, а те го поправяли. Негативното си отношение към Бойко Борисов лидерът на „Атака“ обяснил с желанието си да се разнищят престъпленията, които са правени през мандата на ГЕРБ.

Накрая девойка, представила се за бъдеща актриса, невинно го попитала какво мисли за заплатите в театъра и как се чувства в ролята си, която изпълнява.

„Това ви чака оттук нататък. Ще отговаряте на много въпроси“, предупредили младежите Сидеров. После се разделили с него, а той побързал да се отдалечи с приятеля си, с който преди това вечерял.

Сред среднощните събеседници имало и младежи, които защитавали Сидеров, отбелязва Дневник.БГ.

 

Leave a Comment