Пиктор – Най-доброто за най-добрите!

Можете ли да постигнете по-високи добиви в слънчогледопроизводството?

Получавате ли максимума от слънчогледа във вашите полета? 

БАСФ ви предлага Пиктор – доказани  +15% средно по-високи добиви и по-високо маслено съдържание, независимо от условията на полето. Пиктор e премиум фунгицид с гарантирана възвръщаемост на цената на продукта и печалба, единственият SDHI и стробилурин за най-добър контрол на склеротиния и сиво гниене. 

Често на полето симптомите на болестите се бъркат с изсъхване и прегаряне на листата, в следствие на високите температури. Основната разлика обаче е в загубата на добив. Само за пример средното намаление на добива от болести варира от -25% при фомата до -60% от склеротинията. 

Превенцията и приложението на Пиктор, освен че пази от болести, подобрява физиологията и увеличава добива и рентабилността!

Пиктор е безспорен лидер в контрола на вредоносните болести. Той се справя успешно с  фома, фомопсис, алтернария и най-вече със склеротиния и сиво гниене. Склеротинията е болест, която се наблюдава при сухи условия, които сa честно срещани в страната през последните години. Сивото гниене от своя страна е болест на по-влажното време, придружено с умерена температура. Независимо от условията и нападението от патогени, Пиктор е продукт, който осигурява отлично ниво на защита.

 слънчоглед Пиктор

 

 

 

 

 

Опитите в България и Европа доказват, че продуктът повишава добивите с до 15%. Това беше потвърдено и по време на ежегодните открити дни на БАСФ на различни локации през последните няколко години. 

Пиктор слънчоглед

Препоръчителната доза на Пиктор е от 30-50 мл/дка. 

При ранна заплаха от болести като алтернария, фома, фомопсис Пиктор е препоръчително да се прилага в доза от 40 мл/дка заедно с вегетационния хербицид или с последната възможност за влизане с прикачна техника. Срещу склеротиния и сиво гниене дозaта на продукта е 50 мл/дка във фаза цъфтеж. Характерно за Пиктор е, че  веднага след третиране се разпределя по повърхността и във вътрешността на всички зелени части, като ги предпазва и унищожава вече развилите се спори и допълнително блокира развитието на гъбните хифи. При наличието на стресови фактори като високи температури и засушаване Пиктор редуцира нивото на хормона на растежа (етилен), спомага за оптималното протичане на фотосинтезата и предотвратява преждевременното узряване. В резултат на действието на Пиктор се подобрява водният обмен и способността за усвояване на хранителните вещества. След Пиктор продукцията е с повишено масленото съдържание, а загубите от оронване са минимални. Пиктор е отличен партньор на фермерите, които целят високо качество на продукцията! 

Най-доброто за най-добрите! От БАСФ Решения в земеделието

 

1 Comment

  1. сзщ8жфсдг каза:

    Пиша до вас, защото знам ,че сте отговорна медия и проблемът, който имам, ще бъде отразен, и вероятно ще стигне до когото трябва. Собственик съм на пчелини с 200 основни пчелни се семейства в Северозападна България. Вчера след обяд при работа в пчелина установих,че след връщане от слънчогледова паша, пожълтели от прашеца на слънчогледа, пчелите падат пред кошерите. Стотици пълзящи , дезориентирани пчели не могат да излетят и да си намерят кошерите . След консултации стигнахме до заключение ,че семената на слънчогледа са третирани с неоникотиноиди и при по високи температури неоникотиноидите влизат в нектара на растението, от там, в пчелите. Част от тях умират на място, други се връщат объркани и безпомощни пред кошерите и след 2 часа умират .Щом пчелите умират, какво ще стане с нас, когато консумираме слънчогледово олио? Проби е невъзможно да се вземат, защото нивите при мен са много на брой и на различни арендатори. При положение, че една проба е 400лв, ако взема 10 проби са 4000лв, което е непосилно за мен. Остави това, но и при доказване на проблема няма да получа обезщетение . За огромните загуби, които търпим дори не искам да говоря. Не стига, че изкупната цена е ниска, а сега и добиви няма да има.

Leave a Comment