МЗХГ започна да набира изложители в панаира за храни в Саудитска Арабия

панаир, изложение Саудитска АрабияМинистерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) започна да приема заявки за участие в международното изложение за храни, съставки и технологии Saudi Agro-Food, което ще се проведе в столицата на Саудитска Арабия Рияд от 21 до 24 октомври. От министерството предупреждават, че не се допуска участието на фирми, които произвеждат продукти със свинско месо, вино и спиртни напитки, както и храни, съдържащи алкохол. България ще се включи с национален щанд. Това ще бъде второто ни участие на това най-голямо в арабския свят изложение.

Кандидатите могат да заявят намерението си да представят свои продукти на изложението до 15 юли.

Аграрното министерство поема разходите за наем на заетата изложбена площ, изграждането, оборудването и обозначаването на щанда като български,  публикуване на информация за фирмите изложителки, както и логото на всяка от тях в каталога на изложението, транспорт и застраховане на изложбените експонати, пропуски.

Изложителите си плащат пътните и дневните разходи, хотела, визите, разходите за получаване на сертификата Хелял, който се издава от комисия към Главното мюфтийство.  Повече информация за процедурата и контакти, можете да намерите на  следния линк: https://www.grandmufti.bg/bg/home/2017-10-26-10-14-02.html.

Leave a Comment