Министърът обяви приоритетите ни пред Съвета по земеделие

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева взе участие в заседание на Съвета по земеделие и рибарство, който се проведе в Люксембург. По време на заседанието бе постигнат частичен общ подход на Съвета по предложението за регламент на Европейската комисия за фонда за морско дело и рибарство през новия програмен период на Европейския съюз.

Десислава Танева, Съвет по земеделие и рибарствоМинистрите на земеделието обсъдиха и доклада за напредъка на румънското председателство по отношение на Общата селскостопанска политика след 2020 г. Министър Десислава Танева отчете обективността на доклада и подчерта някои от основните приоритети на България в продължаващите дискусии за завишена обвързана подкрепа, запазване на преходната национална помощ, изключването на дребните земеделски производители от условността за получаване на директни плащания, както и необходимостта за доброволно прилагане на еко-схемите от държавите-членки.

Министър Танева проведе среща с комисаря по земеделие  и развитие на селските райони Фил Хоган, на която обсъдиха състоянието на сектор „Земеделие“ в България.

1 Comment

  1. Каменаров каза:

    Лъжливата Деси, лъжливото овчарче!
    Начело на земеделието никога не е имало такава калинка! Некомпетентна, лъжлива, корумпирана и некадърна.

Leave a Comment