Утре връчват на млади фермери договори по мярка 6.1

Васил ГрудевИзпълнителният директор на ДФЗ – РА Васил Грудев ще връчи на официална церемония утре, 16 август (петък), първите договори на млади фермери, кандидатствали при втория прием по подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани” от ПРСР 2014-2020 г.

Фондът ще финансира 880 проекта, подадени през ИСУН подмярка 6.1. Те попадат в 100 процентовия бюджет на подмярката, за чиито прием бяха разпределени 22 000 000 евро (43 027 600 лв.). Всеки един проект ще бъде подкрепен с до 25 хил. евро.

1 Comment

  1. Кирилов каза:

    Новият шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев ще вземе да се окаже точен пич. Грудев се похвали, че днес е уволнил 4 служителя на фонда поради съмнения в безкористното изпълнение на служебните им задължения. Най-високостоящия бил началник на отдел.

    „Познавам голяма част от дефектите в системата, което няма да е добре за лошите герои в системата“, заяви пред БНР Грудев. Той обясни, че за него разликата между лоши и добри герои е дали „са част от системата със смислени действия, или са кърлежи, които се прилепват към определени финансови потоци и се пробват да изсмукват тези потоци, не там, за където са предназначени“.

    Грудев оглави фонда на 19 юли. Той заяви готовност да отстрани „кърлежите от системата“, след като ги идентифицира. Тук е момента да кажем на Грудев браво, браво, браво, господине. Той наистина вярва, че той знае всички кърлежи в системата на фонда и ще започне да ги уволнява. На първо място разбира се себе си. Като принципен човек Васил Грудев прекрасно осъзнава, че по-голям кърлеж от него няма. И то не по внушения, а по документирани афери.

Leave a Comment