Крави с родословие и млечност над 13 700 кг ще участват в аукциона на „Фермер Експо Раковски 2019“

Официалното откриване на изложението е на 14 септември

03За пръв път изложението за животновъдство „Фермер Експо Раковски“ ще предложи на гостите супер интересен аукцион на млечни крави с доказано родословие и високи добиви. Изложението стартира на 13 септември, но официалното му откриване и аукционът ще са на 14 септември, събота, на традиционното място – Пазара за животни в квартал „Секирово“, град Раковски, област Пловдив. Основен организатор е организацията на производители „Фермерско мляко“, съорганизатор е община Раковски.

Фермер Експо РаковскиСред животните, които ще участват в аукциона, са млечни крави на „Асеница – 96“, „Вароша 05“, „Катриг-5 Никола Янков“, „Боряна Златанова“ЕТ. Някои от животните, които ще бъдат предложени за продан, са с годишна млечност от над 13 700 кг. Каталогът, който ще бъде раздаден на участниците, съдържа подробни данни за всяко животно – родители, година на лактация, годишен добив, процент масленост, протеини и др. в млякото.

Водещ на аукциона, който ще започне от 14 часа, ще е известният експерт в американското говедовъдство Тодор Арбов. Професионална оценка на животните ще направят проф. дсн Живко Кръстанов и доцд-р Теодора Ангелова.

04

В събота от 10:30 часа фолклорният ансамбъл „Слав Бойкин“ и танцова школа „Тодорови“ ще съберат с очарователните си изпълнения публиката, официалното откриване ще е от 11 часа. Гостите ще могат да разгледат изложбените животни и да посетят на място паралелната изложба „Обичаи, храни и занаяти“, която ще е изпъстрена с демонстрации.

Програмата на „Фермер Експо Раковски 2019“:

02

 

 

 

 

 

Leave a Comment