Пускаме европейска онлайн платформа на трудова борса

зеленчукарДнес, 17 септември 2019 г., в Европейския ден на труда в София от Агенцията по заетостта ще представят за първи път онлайн платформа на европейска трудова борса. Това е нова възможност за търсещи работа лица и работодатели от цяла Европа да се регистрират, свързват и комуникират напълно безплатно, без да е необходимо присъствието им на място.

Очаква се събитието да обхване възможно най-широк кръг от потребители. Основната цел на организаторите е да бъде привлечен интересът към българските работодатели от страна както на чужди граждани, така и на българи, които работят зад граница, но биха се завърнали обратно в родината.

Онлайн събитието вече е достъпно на следния адрес: https://www.europeanjobdays.eu/en/events/european-online-job-day-sofia-2019 и е отворено за предварителна регистрация както на работодатели, така и на търсещи работа лица.

С регистрацията си в онлайн платформата работодателите имат възможност сами да заявяват работни места, както и да управляват целия процес по наемане. Търсещите работа пък могат да проучат и подберат най-подходящата за тях позиция и да кандидатстват за нея, а при одобрение от страна на работодателя отново в рамките на платформата да получат покана за участие в онлайн интервю.

Събитието по откриване на европейската трудова борса ще се проведе в хотел „Рамада София” от 9:30 до 17:00 ч., като с щандове ще участват EURES представители от Германия, Дания, Естония, Кипър, Финландия, Холандия, Чехия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Швеция. Присъствие на борсата са потвърдили и 15 работодатели от изброените и други европейски страни. Всички те ще представят свободни работни места, както и условията за работа в своите държави.

Leave a Comment