Заради хаос по училищните доставки млекопреработватели искат оставката на директора на ДФЗ

С промени в нормативите се отнема предимството на мандрите при договаряне на доставки, за да бъдат изместени от търговци

маришки овце изложба, детеЗаради създаден нормативен хаос по доставките „Училищно мляко“ млекопреработватели поискаха оставките на директора на ресорната дирекция в ДФ „Земеделие“ и дори на изпълнителния директор на фонда Васил Грудев, съобщи БНР.

Програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ имат осигурено европейско финансиране и до тази година недоволството от условията за прилагането им идваше основно от производителите на плодове и зеленчуци. Тази година млекопреработвателите  твърдят, че с поредица от промени в наредбите ДФ „Земеделие“ се е създал хаос, който цели производителите да бъдат изместени в програмата от доставчици, които са само търговци. В едно от измененията се отнемат дори точките, които се дават като приоритет при класиране на производители на млечни продукти.

Заради всичко това заместник-председателят на националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов смята, че във фонда трябва да има оставки на най-високо ниво. В противен случай премиерът Бойко Борисов трябва да се намеси и да поиска отстраняването на Васил Грудев, казва пред националното радио Михайлов.

Leave a Comment