Двама наши производители на храни получиха аплодисменти на панаира АНУГА в Кьолн

На 5 октомври, 2019 година, стартира юбилейното 50-то издание на най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – АНУГА, което се провежда на всеки две години в град Кьолн, Германия.

Представители на над 100 държави се разположиха на 7 500 щанда, а българското участие, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и подкрепено с целево финансиране от Министерство на икономиката, за поредна година е силно застъпено от близо 50 водещи компании.

Ануга, Кьолн

Две от  българските предприятия – „Палео Груп“ ООД, които са единствените производители в Европа на барчета от месо, и производителите на био храни „Супер Фуудс“ ООД, бяха избрани сред хиляди чуждестранни фирми за провиждане на интервю и презентация на техните иновативни продукти пред представителна комисия от специализирани фирми, които имат интерес за съвместна работа.

По време на събитието изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков приветства българските компании, които се разположиха на над 420 кв. м изложбена площ.

Престижното изложение даде възможност на близо 160 000 посетители да се запознаят с българската продукция и да опитат автентична българска лютеница и кисело мляко, консерви, замразени храни, шоколад, захарни изделия, продукти от месо и мляко и много други.

България има дълга история в своето представяне по време на ANUGA, като над десетилетие ИАНМСП е основен партньор на българските предприятия с щандове на изложението.

Една от основните дейности на ИАНМСП е да оказва съдействие на българските малки и средни предприятия в участие на международни изложение като настоящото, а само за последните 12 месеца Агенцията е помогнала на над 1800 компании да развият дейността си зад граница.

Leave a Comment