Катар има сериозни намерения за инвестиции

посланикът на Катар Алнуейми и проф. ГрековКатар има сериозни намерения за мащабно сътрудничество с България. Това увери посланик Мохамед бен Али Алнуейми, който се срещна днес със земеделския министър проф. Димитър Греков. Посланик Алнуейми уточни, че катарският министър на околната среда Абдул Мубарак бин Ал-Медади има по-конкретни идеи за стратегически проекти с България. „Това би дало възможност на Катар да стъпи на пазари в Европа, а на България да получи по-силни позиции на пазарите в Близкия Изток и Азия”, увери катарският посланик.

„Като стъпваме на традиция, приемственост и приоритети, в наше лице намирате приятели и съмишленици, готови да работят заедно”, каза проф. Димитър Греков. Той посочи, че България има отлични климатични дадености, както и богати традиции и опит в областта на животновъдството и растениевъдството, което би било добра основа за бъдещи съвместни начинания. Министърът подчерта, че България, като страна от ЕС, разполага с отлични производствени мощности за качествени меса и месни консерви, пилешко месо, яйца, млека и млечни продукти.

Двете страни се договориха за стартиране на разговори на ниво съвместна работна група, като към нея се изградят подкомисии, които да съгласуват конкретните параметри на бъдещото съвместно сътрудничество.

Leave a Comment