Десислава Танева в Русия за два дни

"Златна есен 2016", МоскваЗемеделският министър Десислава Танева замина на двудневно работно посещение в Русия, което ще продължи днес и утре, съобщи кореспондентът на БНР в руската столица. Визитата е по покана на земеделският министър на Русия Дмитрий Патрушев.

Развитието на стокообмена на селскостопански продукти и храни между двете страни и двустранното сътрудничество в сферата на ветеринарния и фитосанитарния контрол са темите, които ще обсъди нашият министър.

Във водената от министър Танева делегация са включени заместник-министри, депутати от комисията по земеделие в Народното събрание, председателите и членове на асоциациите на селскостопанските производители и на зърнопроизводителите, директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Програмата на посещението за днес предвижда участие на българските гости в Международния агропромишлен форум и в международното изложение „Златна есен“.

Утре е срещата на Десислава Танева с руския министър на селското стопанство Дмитрий Патрушев. Очаква се двамата да обменят информация и опит в борбата срещу Африканската чума по свинете, да обсъдят премахването на ограниченията върху вноса на български растителни продукти, както и възможността наши предприятия да получават сертификати за износ в Русия.

Leave a Comment