Фирми кандидатстват до 15 ноември за участие в „Зелена седмица Берлин 2020“

Зелена седмица Берлин 2019Кандидатите за участие в Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти продукти „Зелена седмица Берлин 2020“ разполагат със срок до 15 ноември да подадат документи. Панаирът ще се проведе в периода 17-26 януари 2020 година за 85-и път.

През 2019 г. изложението в германската столица привлече над 1 700 изложители от 65 страни и над 400 000 посетители. Българските изложители се представиха на площ от 125 кв.м.

От земеделското министерство информират, че поемат разноските за наема на оборудваната изложбена площ, националната идентификация на българския щанд, публикуването на информация за фирмата и логото й в каталога на изложението, пропуски, транспорт и застраховка на експонатите.

За кандидатите за участие в изложението ще се приложи оценяване по критерии. С най-голямо тегло от 20 точки (от общо 75 т) са фирмите, които през последните 12 месеца са осъществили износ по вътрешнообщностна търговия или за трети страни за три и повече държави. Износът се доказва с извлечение от Дневника на продажбите към декларацията за ДДС – ако експортът е за държави от ЕС. И с копие от митническа декларация, ако стоката е била насочена към трети страни.

С 10 точни се оценява износът към две държави от ЕС или към трети страни в последните 12 месеца.

Кандидатите получават 15 точки, ако участват за първи път в конкретен вид международна проява, организирана от МЗХГ. Ако вече са участвали, това се оценява с 10 точки.

Наличието на фирмена интернет страница с поддържана версия на немски, английски или друг език, различен от българския, се подкрепя с 15 точки.

Дават се 5 точки за валиден сертификат за ISO или друг международен сертификат, свързан с браншовата, продуктова и пазарна насоченост на предприятието или еквивалент, валиден към момента на кандидатстване.

Leave a Comment