Великолепен концерт на Сахадева с музиканти от 7 държави тази вечер в Пловдив

Входът е свободен

Сахадева и ансамбълЗа пръв път Ансамбълът на Сахадева ще участва със самостоятелно турне в България. Музикантите ще имат концерт на 16 ноември в Централния военен клуб в София и на 17 ноември (неделя) от 18:30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

Сахадева Торпи е професионален пианист от Лондон, Великобритания. Общо 40 музиканти от 7 държави пристигат в България, за да зарадват публиката с мелодична класическа музика с модерни джаз елементи, които ще докоснат и най-тънките струни в душата на всеки от присъстващите. Музиката ще звучи от 200-годишно виолончело, саксофон, цигулка и роял. Аранжиментите са на Сахадева Торпи и се отличават с неповторим джаз прочит, който съхранява чистотата и надеждата за единство и мир по света. Това е каузата, ръководила авторът на музиката и текстовете към песните Шри Чинмой, който е духовен учител на Сахадева и ансамбъла. Според Шри Чинмой “Музиката е майчиният език на човечеството.”

Специални гости в оркестъра са Премик Ръсел Тъбс, композитор, продуцент и изтъкнат инструменталист, който свири на флейти, сопрано, алто и тенор саксофон и Шамита Акенбах-Кьониг – виолончелист от Виенската филхармония.

Премик с автора на текста

Премик с автора на текста тази сутрин в Пловдив

Роденият в САЩ Премик Ръсел Тъбс е участвал в концертите на световно известни изпълнители като Карлос Сантана, Стинг, Лейди Гага, Рави & Анушка, Елтън Джон, Джеймс Тейлър, Мерил Стрийп и други.

Ансамбълът на Сахадева е бил неразделна част от концертните турнета на международния музикален спектакъл Songs of the Soul от 2012 г. насам.

Организаторите на концерта на The Sahadeva Ensemble канят пловдивчани и гостите на града да присъединят към великолепието на музиката, която пренася публиката в света на мира, любовта и красотата в живота, които са съвсем реални, ако отворим сетивата си за тях.

Концертът е подарък за града, входът е безплатен.

Leave a Comment