Фондация иска от ЕК до 15 г. да забрани синтетичните пестициди

BASF
фондация за околна среда и земеделиеДнес Фондация за околна среда и земеделие, заедно с Българска асоциация Биопродукти, ще анонсират на пресконференция предстоящия старт на Европейската гражданска инициатива за спасяване на пчелите и земеделците. Ще се предостави и актуална информация относно биопчеларството в България.

На 25-и ноември 2019 г. ще стартира Европейска гражданска инициатива с наименование „Да спасим пчелите и земеделските стопани! Щадящо пчелите селско стопанство за здравословна околна среда.“

Инициативата е регистрирана в Европейската комисия на 30 септември 2019 г., а представител за България по събирането на подписите и организирането на националната кампания ще бъде Фондация за околна среда и земеделие.
С цел защита на пчелите и здравето на хората от фондацията призовават Комисията да предложи правни актове за постепенното премахване на синтетичните пестициди до 2035 г., за възстановяване на биологичното разнообразие и за подкрепа на земеделските стопани в процеса на прехода.

Leave a Comment