Мария Илиева пее в центъра на Пловдив навръх Нова година

3000 фойерверка ще изстрелят от Бунарджика и Сахат тепе

Графа и Мария Илиева са звездите, които община Пловдив покани да създават настроение за новогодишните празници. Графа ще пее утре вечер от 18 часа на площад „Стефан Стамболов“, а на 31 декември на сцената ще се качи малко преди 0.00 часа Мария Илиева. Новогодишната програма ще започне в 22 часа с изпълнения на Скилър, Лилана и балет.

Точно в първата секунда на 2013 година ще започнат да изстрелват от Бунарджика и Сахат тепе фойерверки, общо 3000 на брой. Зарядът им ще е толкова силен, че ще се виждат и от съседните общини. „Ще е уникално красиво“, обеща кметът Иван Тотев. В първите минути на Новата година ще гръмнат и народни хора. Първо ще ги поведат танцьорите от ансамбъл „Тракия“, а после ще се уловят и всички, избрали да срещнат 2013-а пред сградата на общината.

Със заповед на кмета ще има извънредни автобуси от 23 до 2 часа. Те ще обикалят по новосъздадени маршрути, кръстосвайки града, но няма да стигат до най-крайните квартали. Ще има специална линия до „Тракия“. Рейсовете ще се движат през 30 минути.

Leave a Comment