Определени са ставките за обвързано подпомагане за крави и биволи

крави, изложение СливенСъс заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са определени ставките за обвързано подпомагане за животни за 2019 г.

Ставката за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за обвързано подпомагане за биволи за е 362,36 лв.

Размерът на ставката за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол е 172,56 лв. за първите 30 (включително). За над 30-тото допустимо за подпомагане животно, ставката е в размер на 156,87 лв.

За едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници е 161,46 лв. за първите 30 (включително) допустими за подпомагане животни и 146,78 лв. за над 30-тото допустимо за подпомагане животно.

Ставката  за млечни крави под селекционен контрол е в размер на 515,89 лв. на животно за първите 30 (включително) и 468,99 лв. на животно за над 30-тото допустимо животно.

За млечните крави размерът на плащането е  308,69 лв. за първите 30 (включително) допустими за подпомагане животни и 280,63 лв. за над 30-тото допустимо за подпомагане животно.

По схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки, под селекционен контрол, се финализира проверката и валидирането на документите, доказващи реализация. Затруднението идва от предоставените много документи, тъй като е допустима реализация както на мляко, така и на месо. Очаква се обработката им да приключи в понеделник, когато ще бъде издадена и заповедта за определяне на ставката по схемата.

Leave a Comment