БАСФ създаде нова дигитална платформа в своя Фейсбук страница и представи „Реални резултати в реални условия“

Ваня Горчева, мениджър на БАСФ за България и Регион Запад, оповести пред зърнопроизводителите, събрали се в Пловдив за поредния Агро семинар, новости както за пазара на растителнозащитни продукти, така и за компанията, представена в България. “В динамичните времена, в които живеем кампанията Реални Резултати в Реални Условия ще е в помощ на земеделците, за да са сигурни в избора си и по-успешно да преминат настъпващите сериозни промени в списъка с позволените за употреба продукти за растителна защита. Утвърдени в годините земеделски практики ще бъдат променени, но БАСФ ще продължи напред, с нови продукти. В отговор на некоректната конкуренция и желанието на фирмата да информира максимално точно и обективно земеделците за действието на продуктите си, БАСФ създаде дигитална платформа във Фейсбук за професионалистите в аграрния сектор.

Ето какво съобщи допълнително за инициативата пред журналисти Ваня Горчева:

Ваня Горчева, интервю

„През 2019/2020 г. стартираме нова инициатива: Представяне на Реални резултати в Реални условия в реално време.

Защо решихме, че това е много важна инициатива точно към този момент?

Както знаете, в момента работим в една много предизвикателна среда с изключително много промени както в климатичните условия, така и като законодателство – ще имаме нова селскостопанска политика. Но това, което е много съществено, е че вече започнаха да бъдат забранявани в Европа много качествени и много ефикасни продукти за растителна защита. И това, което всъщност очакваме е, че този процес ще се задълбочава.

В резултат на тези промени, в България през следващите години на практика ще се случи така, че много утвърдени практики, които от години българските земеделци изпълняват по българските полета, трябва да бъдат променени. Нови продукти ще бъдат лансирани.

БАСФ вече стартира тази програма със Систива, Приаксор, Биатлон 4D … Ще продължаваме! Много скоро очакваме най-новото активно вещество на БАСФ, което на практика ще бъде нова генерация триазол и единствен по своята химична структура в света.

Но, за да внедрим новите продукти по-успешно и по-ефикасно, и всеки един от земеделците да получи информация какъв реален резултат може да даде в неговото стопанство продукта, който избира, ние трябва да покажем в реални, български условия как той ще се държи. В този смисъл стартираме инициативата „Реални резултати в реални условия“. Това ще се случва на Фейсбук страницата на БАСФ: BASF Решения в земеделието“. Всеки един, който би искал, може се присъедини към нас, да бъде част от тази платформа, за да се информира в реално време за резултатите, които ние публикуваме. А ако желае да публикува резултати, които смята, че касаят националното българско земеделие, моля да се свърже с нас.

В тези предизвикателни времена трябва да се борим с жълтата агрономия. Това е инициатива, с която ние искаме да повишим професионализма в България. И когато определени търговски интереси карат фирмите да предлагат определени продукти, много е важно тези твърдения за тяхната ефикасност и рентабилност, да бъдат доказани с реални резултати и то в българските полета. В тази платформа ще покажем нашите резултати, като публикуваме информации за полета, където са приложени наши продукти. Не винаги земеделците са съгласни да кажем точното стопанство. Но поне ще информираме къде се намира, какви са били климатичните условия – колко дъжд е паднал и кога е третирано. Тоест, максимална конкретика, за да може хората, когато видят този резултат, да знаят какво стои зад него.

Бих искала да пожелая успешна година и да ви уверя, че ние ще продължаваме да работим с много страст, с много желание за нови резултати в българското земеделие. За Добив Плюс, за Приход Плюс в българските полета!“

Leave a Comment