Над 100 тона пилешко от Полша със салмонела у нас! Да, хапнали сме от него

пилешко месоНад 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша е достигнало българския пазар. Информацията беше потвърдена от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Голямата част от месото е било предназначено за преработватели, които допълнително работят с него – обработват го топлинно или се влага в колбаси. Има и месо, което вече е стигнало до трапезата на българина.

„Да, реално има хора, които са купили това месо. Това е един период, който не може да бъде спрян. Нашите инспектири извършавт проверка на местата. По партиди вроятно могат да разберат. Но не сме онявявали партидни номера”, каза д-р Кремена Стоева – дирекция “Контрол на храните”, БАБХ пред Нова тв.

От агенцията обясняват, че ако месото бъде обработено топлинно, при температура по-висока от 70 градуса – опасност вече няма.

Leave a Comment