Седмица с данни за икономическия пулс на Европа и света

колаж-валутиМножество икономически данни се очаква да бъдат обявени тази седмица. Заедно с това ще се проведе и двудневен икономически форум на лидерите на Европейския съюз. Той ще е в четвъртък.

В САЩ ще бъде публикувана информация за поръчките на дълготрайни стоки, заявките за социални помощи и потребителското доверие. Те ще потвърдят или отхвърлят сигнала, че икономиката на САЩ е поела по възходящ тренд.

Още днес Ifo Institut – Германия ще публикува регулярния доклад за бизнес климата в страната, който е един от водещите индикатори за състоянието на икономиката на страната, съобщи Инвестор.БГ. Тази седмица държавата-двигател на ЕС ще обяви и броя на безработните в страната.

Италианският статистически институт ще оповести потребителското доверие и търговския баланс със страните извън ЕС. На Ботуша ще се проведе и търг на 10-годишни държавни облигации.

Утре, вторник, Великобритания ще публикува данните за сектора на одобрените ипотечни заеми, които са водещ индикатор за търсенето в сектора на жилищното строителство. Очаква се и Английската централна банка да даде обяснение пред парламентарната бюджетна комисия за повишаването на инфлацията и икономическите перспективи.

В Нова Зеландия пък се очакват официалните данни за търговския баланс – разликата между вноса и износа, както и данните за бизнес доверието.

В последния ден на седмицата Япония ще публикува серия от икономически данни, в това число статистика за разходите на домакинствата, инфлацията, продажбите на дребно и предварителните данни за промишленото производство.

 

Leave a Comment