Греяно вино, дегустации и рецепти за празниците на фермерския фестивал днес

пазар фермери фестивалДнес Фермерският фестивал в София (пред страдата на земеделското министерство) ще предложи не само автентични селскостопански продукти от градината и мандрата, но и идеи за трапезите на Бъдни вечер и Коледа.

Пазарът ще заработи от 10 часа и ще остане до 18, а между 12 и 13 часа ще има дегустации. Гурме ще е специалната демонстрация днес, 11 декември. Шеф готвачите Виктор Жечев и Йордан Касабов ще готвят с продукти от фестивала. Виктор е работил в екипа на швейцарския кулинарен гуру Антон Мозиман, а Данчо, който е трупал опит в престижните ресторанти във Великобритания.

Двамата ще покажат как се правят Панзанела Салата с биволско сирене и сухи плодове, Рьощи със сухи шийтаке и гъбен крем, Мармалад от суджук и Конфитюр с червено цвекло и портокал.

Идвайте и купувайте, призовават изложителите.

Ще има още сладки с шафран, горещ билков чай, топящ се в устата шоколад, чаша греяно вино…

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. Следващата сряда ще е последното му за годината издание.

Leave a Comment