Първенецът на Випуск 2019, АУ: Усилията се заслужаваха! Благодаря

Десислава Танева получи почетна грамота за принос в политики и стратегии за образованието

промоция, випуск 2019, аграрен Университет (АУ)

Вълнуваща церемония по връчването на дипломи за магистри и бакалаври Випуск 2019 препълни днес огромната аула на Аграрния университет Пловдив с гости от всички краища на страната, а също и от чужбина. Преподаватели, роднини, официални лица, завършващи студенти, бивши възпитаници на университета се събраха, за да участват в празника. Поради ангажименти на земеделския министър Десислава Танева тържеството започна без нея, а тя пристигна точно, за да връчи дипломите на 20-те отличници магистрати.

Атанас Атанасов, Първенец на випуск 2019, Аграрен университет

Атанас Атанасов, Първенец на випуск 2019, Аграрен университет

Първенецът на випуска бакалаври Атанас Атанасов („Растителна защита“) каза в словото си, че за него е чест да представи Добрич като отличник на университета. Той изрази надежда, че никой от колегите му няма да забрави създадените през годините приятелства и веселите моменти, които са имали заедно. И когато някой ден погледнат назад, да разберат, че всичко си е заслужавало. „Надявам се, че за всеки един от вас ще се говорят славни думи някой ден!“, пожела той. Първенецът на випуска благодари на преподавателите за всички знания, които са дали на студентите и най-вече за любовта, която са им вдъхнали към професията. „Признателни сме и ви благодарим!“, каза от името и на колегите си отличникът. Атанас Атанасов сподели в края на речта си една мисъл: „Посей мисъл и ще пожънеш действие. Посей действие и ще пожънеш навик. Посей навик и ще пожънеш характер. Посей характер и ще пожънеш съдба.“

Бисерка Янкова, която получи наградата на ректора,  прочете студентската клетва на АУ

Бисерка Янкова, която получи наградата на ректора, прочете студентската клетва на АУ

Министър Десислава Танева също се обърна към присъстващите с думите: „За мен е чест и удоволствие да работя с университета.“ Тя посочи важната роля на образованието и науката за просперитета на земеделието и припомни, че наскоро е бил представен SWOT анализа за околна среда и климат, изготвен от университетски екип. На вече дипломираните министърът пожела да ги види един ден на преподавателските места да обучават още млади хора на България. „А защо не и на моето място!“, допълни тя. Преди това Десислава Танева разкри, че има две магистърски дипломи и искрено съжалява, че едната не е от Аграрния университет.

Университетът връчи на министъра Почетна грамота за принос в развитието на политики и стратегии за модерно образование и наука и за партньорство с Аграрния университет.

Десислава Танева получи почетна грамота

Десислава Танева получи почетна грамота

Катрина Клаас-

Катрин Клаас

Катрин Клаас-Мюлхойзер е новия Доктор Хонорис Кауза на АУ

Мюлхойзер, председател на Надзорния съвет и заместник-председател на Общото събрание на акционерите на групата CLAAS бе удостоена с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на Аграрен университет за изключителен принос в модернизацията на практическото обучение и кариерното развитие на студентите, докторантите и академичния състав, за устойчивото развитие на сътрудничеството и издигане престижа на Аграрния университет в европейски мащаб. Видимо развълнувана, г-жа Клаас-Мюлхойзер благодари за честта и отбеляза, че компанията Клаас и университета си партнират успешно от години.

В цифри:

Отличниците магистрати

Отличниците магистрати

Днес се дипломираха 590 възпитаници на Аграрния университет, от които 348 като бакалаври и 242 като магистри. Сред дипломираните са първият випуск от 6 абсолвенти от Република Южна Африка, обучавани на английски език в магистърски курс “Plant Medicine”.

Средният успех от следването на бакалаврите от всички 17 специалности, редовна и задочна форма на обучение, е много добър 4.75, а средният успех от държавните изпити – много добър 5.12.

Магистрите от 20 специалности в осем професионални направления се дипломират със среден успех много добър  5.42.

Отличниците бакалаври получиха дипломите си от областния управител Дани Каназирева

Отличниците бакалаври получиха дипломите си от областния управител Дани Каназирева

13 докторанти се дипломират в ОНС „доктор“, като 4 от тях са граждани на Косово.

Първенец на випуска е Атанас Атанасов от  специалност „Растителна защита”, който се дипломира с успех отличен 6.00 от курса на следване и 6.00 от държавния изпит.

Наградата на Ректора получи абсолвентката Бисерка Янкова.

Наградата „Най-успешен Еразъм+ студент на випуска” бе на Мария Петрова, специалност Агрономство (Лозаро-градинарство).

Почетна грамота получи и Светослав Стайков „Еразъм+ студент – магистър на випуск 2019“.

Плакет „Отличник на випуск 2019“ и парична награда бяха връчени на 22 абсолвенти бакалаври с успех над 5.50 от курса на следване и успех от държавните изпити отличен 6.00 и 20 магистри пълни отличници.

Leave a Comment