Берлускони получи 7 г. затвор заради секс с непълнолетна

Бившият премиер на Италия и танцьорката Карима отричат да са били в интимна връзка

На 7 години затвор бе осъден бившият италиански премиер Силвио Берлускони. Присъдата

Карима - момичето на Берлускони

Карима Ел Махруг – момичето, заради което Берлускони се оказа за енти път в съда

е заради платен секс с непълнолетна  и за злоупотреба с власт, съобщава CNBC. Освен това решението на съдиите го лишава доживотно от заемане на обществена длъжност. Присъдата ще се обжалва от адвокатите на Берлускони. Дори ако съдебното решение се потвърди на по-висока инстанция, едва ли експремиерът ще лежи в затвора. Причината е, че той е на снизходителната за законите на Италия възраст от 76 години.

Бившият министър-председател бе обвинен, че е правил секс с бившата танцьорка в нощен клуб Карима Ел Махруг преди две години. По това време тя не е била навършила 18 години.

Той е злоупотребил с власт, когато се е намесил, за да я измъкне от полицията, след като тя е била арестувана при друг инцидент.

Берлускони и Махруг отричат да са имали интимни отношения по време на порочните Бунга Бунга партита на бившия премиер.

Присъдата създава политическо напрежение в Италия, тъй като сега действащото коалиционно правителство на лявоцентристкия премиер Енрико Лета зависи от подкрепата на дясноцентристката партия на Берлускони.

Професорът по история от Рим Джовани Орсина коментира, че истинската опасност за Берлускони и политическата ситуация в страната не идва от този процес, а от онзи през ноември за данъчна измама, който може да сложи край на политическата му кариера.

 

Leave a Comment