Коледни елхички ще помогнат на 7 двойки да си имат бебе

бебеЖивите коледни елхи, които МЗХГ продаде преди новогодишните празници, ще помогнат на 7 двойки с репродуктивни проблеми да си имат бебе. Жребий ще определи кои да са те, съобщиха от земеделското министерство.

Общо 6 910 дръвчета са били продадени, а от всяка елха 5 лева са били насочени за благотворителност. В края на 2019 г. целта на кампанията „Посади надежда“ на земеделското министерство и фондация „Искам бебе“  бяха двойките, чиито ин витро процедура чрез донорска яйцеклетка не се покриват от държавния Център за асистирана репродукция. Общо събраните средства са в размер на близо 35 000 лв.

От 9-и до 20-и януари 2020 г., двойките ще могат да подават заявление за финансиране на имейл posadi@iskambebe.bg.  В него ще трябва да посочат имената си, избраната клиника, както и кратка история на репродуктивния проблем. На 29 януари, в присъствието на медии ще бъдат изтеглени двойките. Допълнителна информация за участие в кампанията може да намерите на сайта на „Искам бебе“ – www.iskambebe.bg.

Министерство на земеделието, храните и горите провежда за трети път благотворителната кампания.

Leave a Comment