МЗХГ започва информационна кампания за директни плащания 2020

monetaНа 7 февруари 2020г., ще се даде официален старт на информационна кампания за директни плащания 2020, организирана от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Първите срещи ще са на 7 февруари в Плевен и Варна, на 10 февруари в Добрич, Сливен и Ямбол, на 11 февруари в Силистра, Бургас и Стара Загора, на 12 февруари в Шумен, Търговище, Хасково и Сливен, на 13 февруари в Разград, Русе и Смолян, на 17 февруари в Благоевград и Видин, на 18 февруари в Монтана, Враца и Кюстендил, на 19 февруари в Перник и Велико Търново, на 20 февруари в Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, на 21 февруари в София-област и в София град.

На всяка среща ще присъства представител на ръководството на МЗХГ и екип от експерти. Дискутираните теми ще бъдат свързани с новите моменти в условията по схемите за директни плащания и подаването на заявления. Ще се обсъждат предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони през 2020 г.,както и актуални въпроси по държавните помощи. Стопаните ще бъдат запознати с новите моменти в законодателството в сектор „Животновъдство“ и с преговорния процес на ниво ЕС за Общата селскостопанска политика след 2020 г.

ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩИ СЪС ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ – КАМПАНИЯ 2020 Г.

Leave a Comment