US производител на етерични масла прави Атракционен парк на розата в Шипка

розов цвятПроизводителят на етерични масла „Есетере България“ ще създаде в град ШипкаАтракционен парк на розата„. „Паркът“ обещава да се превърне в най-посещаваните туристически обекти у нас заради пищността на проекта.

Намеренията на инвеститора са да изгради бъдещия туристически обект върху близо 12 декара. В него ще има централен площад с фонтан и алпинеум, и декоративна ботаническа градина. В близост ще е разположена сцена с трибуни за 90 места. Ще има и покрита зона за 100 седящи места. Туристите ще могат да разглеждат етнографски музей за варенето на розово масло и отглеждането на рози в България. Ботанически градини ще показват разнообразието от видове маслодайни рози и от етерично-маслени растения. Ще се изгради и розоварна, в която ще се демонстрира как се произвежда розовото масло. Заедно с това инвеститорът ще построи и три двуетажни къщи за гости, павилион за книги и сувенири, паркинг.

Половината от площта на имота ще е заета с градини с рози и дървета.

Инвеститор е дъщерната фирма „Тера роза“ЕООД. Фирмите са собственост на американската компания „доТера Ентърпрайзис“, регистрирана в Люксембург. В България инвеститорът е построил две дестилерии за етерични масла в Добрич, в които се преработват розов цвят, лавандула, маточина, бял равнец, кориандър и други.

 

Leave a Comment