Опра – за 5-ти път „Най-влиятелната личност в света“

Опра Уинфри

Опра Уинфри – доскоро най-известната тв водеща, а днес отново „Най-влиятелната в света“

Опра Уинфри отново и за 5-и път оглави класацията на Форбс за 100-те най-влиятелни личности в света. Бившата телевизионна водеща, а сега собственичка на собствения тв канал, Уинфри изпревари Лейди Гага, която е втора в класацията, а също така Стивън Спилбърг, Бионсе и Мадона, заели първите 5 позиции. Миналогодишната „Най-влиятелна личност в света“ Дженифър Лопес падна до 12-о място.

Приходите на Опра Уинфри за 2012 г. не са изключителни – 77 милиона долара. Над нейните имат Мадона – 125 млн., Лейди Гага – 80 млн., Стивън Спилбърг – 100 млн. „Форбс“ обаче пише, че позицията на Уинфри в Холивуд и медийното ѝ присъствие са я бетонирали на първото място.

„Фобрс“ прави маркетингова оценка на всяка знаменитост, преди да определи мястото ѝ в класацията. Това означава, че изчислява печалбите на звездите от концерти, турнета, книги, договори, допълнителни споразумения, филми и други. Освен това списанието брои и проявите им в медиите, като за целта използва услугите на фирма Starcount. Тя следи 11 социални медии, сред които „Фейсбук“, „Туитър“ и YouTube, за да определи присъствието на известните личности в тях.

Leave a Comment